About Valentin

Student, 20 de ani si cu multe obsesii zilnice !

Sesiunea din Ianuarie..

Holly shit is it cold outside!
Si cand e frig afara, se recomanda o doza serioasa de stat in casa pentru invatat si mers la examene. Doar vrem sa ajungem in viitor business men(sau women, incerc sa nu fac discrimare doar pentru ca pot) si notele mari obtinute in urma tocirii la majoritatea materilor inutile sigur ne vor ajuta !Sper ca ati detectat sarcasmul in randurile anterioare, pentru binele vostru. Daca da, mui bien, daca nu..si mai bine!(See what I did there? :D )
Si continuand cu obsesia de azi si anume, sesiunea de iarna, cine nu doreste sa aibe parte de examene “incantatoare” cu profesoare pe masura? In special in luna ianuarie, cand temperaturile scad atat de mult sub 0 grade de iti ingheata saliva in gura. Dar, fiecare student a trecut pe acolo si vor mai fi foarte multi care vor trece prin aceeasi treaba.
Pentru asa ceva, te pregatesti. Dar nimic, absolut nimic nu te poate pregati pentru un examen intr-o sala din cladirea veche a ASE-ului! Era mult mai frig decat afara si nici nu am indraznit sa imi dau macar fularul jos de teama ca voi deveni un turture urias si nu ma pot uita in stanga sau dreapta ca sa “ma inspir” de la colegii mei. Cum spune legea lui Murphy, daca ceva e sa mearga prost, va merge. And it did!
Ah, viata de student..examene date in amfiteatre ce seamana cu un iglu. Pur si simplu, incantator!

I hate mondays..

Si nu sunt singurul. Nu ma refer la faptul ca, din pacate, a trecut weekend-ul, petrecerile s-au dus si ele si ca fiecare dintre noi fie se va duce la facultate unde va da de profesorul “preferat” sau de seful mult iubit, pentru cei cu un loc de munca.

Pot trece peste asa ceva, nu ma deranjeaza ca mai am de predat 2 proiecte, 2 teste si un partial, toate in aceeasi saptamana. Evident, inainte de sesiune, ca sa nu ne plictisim!(sarcasm). De ce sa nu stam in casa, la caldura, unde putem face proiectele, doar cand luam pauza de la facebook, twitter si 9gag. De ce sa ne bucuram de centimetrul de zapada care s-a asternut peste Bucuresti, ca sa ne simtim din nou tineri si lipsiti de griji? Dar oricum, nu cred ca generatia curenta stie cum sa se mai bucure de copilarie. Nu ne mai putem lipsi cu una, cu doua de gadget-urile noastre foarte dragi sufletului nostru. Doar e prima zapada pe acest an si 70% vorbesc pe facebook ca afara ninge, in timp ce 30% chiar se duc afara. Bine, la protest, fiecare cu ce il doare.

Nu, nu ma deranjeaza nici viitoarea sesiune, generatia curenta si lipsa lor generala de orice activitate care implica cuvantul “outside” luni. Ele ma deranjeaza de marti incolo doar :D .

Defapt, cred ca incepe duminica seara cand ma bag in pat si simt toate arcurile si injur de mama focului, iar luni dimineata nu ma pot dezlipi de el. Deodata, totul e atat de cald si bine sub patura, de parca peste noapte mi-a fost trimis un pat de la zei si la care nu pot renuntat asa usor. Aud alarma si cu toate astea, simt de parca as fi incatusat si oricat de mult as incerca sa evadez, nu pot! Tot incerc dar din pacate, i’m not a morning person. And also, I hate mondays :D .

Poza asta cred ca exemplica exact ce simt. Ce simtim cu totii luni dimineata..

Oamenii si telefoanele lor

Stim cu totii ca daca nu ai un telefon mobil esti practic considerat un neanderthal, in special in societatea noastra, care pune mai mult pret pe aspect si cantitate decat pe esenta si calitate. Majoritatea populatiei, cel putin oamenii care “se respecta”, au un smartphone care este capabil sa faca aproape orice, mai putin sa iti pregateasca micul dejun. Dar expertii deja incep pregatirile in acest domeniu ! Tin sa mentionez ca singurul telefon care ramane la fel de popular precum Iphone, Blackberry si Samsung Galaxy, este Nokia 3310 si asta doar pentru ca apare in posturi pe 9gag ca fiind indestructibil, alaturi de inegalabilul Chuck Norris.

Dar sa nu divagam de la subiect prea mult si sa ne mentinem concentrati la cate o obsesie zilnica per post. Asadar, daca avem parte de asemenea telefoane performante, de ce nu putem avea si astfel de oameni performanti? Sau macar ceva mai realist, oameni care sa raspunda la telefon cand sunt sunati ! Ma obsedeaza(si in acelasi timp irita) oamenii care isi lasa telefonul pe unde apuca, vad un apel ratat, isi zic minte “lasa, ca sun eu sigur mai incolo” si nu suna. Facem exceptie de la pitipoancele si cocalarii care suna din 5 in 5 minute doar ca sa se simta importanti si ca ar fi contribuit cu ceva la societate, dar sunt complet irelevanti. Mi se pare de bun simt ca atunci cand vezi ca ai un apel ratat, indiferent de ce ora este cand il vezi, sa suni si sa vezi ce a dorit persoana respectiva cu tine, chiar daca nu mai ai cum sa ajuti atunci. Arata o doza minima de respect si de bun simt fata de apelant.

Nu inchei articolul pana nu multumesc domnului Vlad Ionita, Art Director at AdviceStudents, cel care mi-a dat aceasta idee astazi, in timp ce savuram un super-sandwich de la Dristor si vizionam Family Guy.  Si nu uitati, answer your f***ing phone!