Autumn obsessions

sunt singura obsedata in toamna asta?

sunt obsedata de frunzele colorate si uscate de afara, de mult nu am mai dat atentie copacilor si acum chiar le vad si m-as plimba printr-o padure cu frunze de toamna… si nu pot.
asa ca trec la urmatoarea obsesie, care se leaga de despartiri si reacknowledgements, si frici si dependinte. as pune melodia asta in patrimoniul unesco, atata e de frumoasa si trista si adevarata, si universala – nu e dar despre o relatie de dragoste care s-a terminat (prin despartire? moarte? divort?), ci o poveste de despartire de orice – iubit-iubita, mama-copil, tu de tine insuti…

James Blunt – Goodbye my lover

si mai am obsesii. din astea spirituale.
de unde venim? cine ne-a facut? exista cu adevarat un Dumnezeu etern, omniprezent si omniscient, ca cel din primele zile ale Genezei?
este acelasi cu Dumnezeul cu chip care l-a facut pe Adam, sau acesta e doar o creatie a Dumnezeului primordial?
Adam Kadmon a fost creat de cine? de ce a venit pe Pamant la 2000 de ani dupa primul Adam?
de ce ingerii au decazut?? de ce primii ingeri decazuti n-au vrut sa-i recunoasca superioritatea lui Adam facut din materie? de ce a fost nevoie ca Adam sa aiba materie? de ce nu putea ramane spirit?
exista reincarnare? daca da, cand vor invia oamenii, ce trup va avea nu spirit trecut prin mai multe vieti? ce trup va avea, tanar sau cel din momentul mortii?
Dumnezeul omnipotent are idee de matematica si de biti? dar ingerii astia decazuti?
cumva informatica e singura creatie cu adevarat originala a omului? pentru ca e virtuala, desi nu spirituala, si nici materiala.
ingerii decazuti care s-au imperecheat cu oamenii (care oameni?) au creat vampirii si alte fiinte supranaturale? daca vampirii/strigoii nu exista, de ce apar in majoritatea credintelor populare?
de ce majoritatea popoarelor au legende cu fiinte create de cer si pamant, cu zei (deseori cu aceleasi roluri) care au aceleasi metehne ca pamantenii?
zeii astia au existat cu adevarat (din echipa initiala de ingeri a lui dumnezeu creator de adam) pentru fiecare popor, sau au fost doar unii singuri?
atunci de ce exista atatea popoare? de ce sunt atatia evrei askenazi inteligenti? care e faza cu evreii astia??
daca nu exista reincarnare, ce exista dupa moarte? unde se duc sufletele? chiar o sa le judece dunmezeu?

raul exista in om pentru ca el e alcatuit in materie si spirit, sau pur si simplu… ptr ca exista rau.
daca exista rau, cine l-a facut?? de ce Dumnezeu nu ne-a facut pe toti puri de la inceput? de ce trebuie sa invatam atatea lectii?

care e, cu adevarat, creatia lui Dumnezeu omnipotentul? planeta, stancile, frunzele… omul? Dumnezeu insusi?

Mad world

e ciudat sa-mi amintesc cum fugeam odata
lumea nu era la fel, la fel de ciudata.

E si vremea asta de afara. De vreo luna asa. Vreme de stat in casa si facut copii, glumea un prieten de-al tatei. Ce copii, vreme de stat in casa si SFORRR zice F. Vreme… “Doamne ce vreme-i afara… si ploua si ninge…” m-am trezit uneori fredonand, reminiscente din vremea cand inca mai ascultam Travka. Vreme semi-gri.

e ciudat sa nu mai fiu plin de nepasare

Nici Luna Amara n-am mai ascultat. Too much hate, vorba lui Z. Mai port tricoul, cand si cand. Changes. We’re all going through changes. Parents getting old. Visibly. Bills to pay. Shit to buy. Pomu care face bani e si el in toamna, mai are putine frunze de scuturat.

Cat s-o arzi la rece, la o adica. Si pe spinarea cui. Vrand nevrand we all have to start pulling more of our weight. Frate-meu – desi nu-si da seama – simte asta, si nu-i place. Ii ataca his leasurely lifestyle. La naiba, si-al meu fu atacat. Back to work after two years.

e ciudat sa nu fiu ca tine
nu crezi? nu crezi?
nu vezi ca esti ciudat, mai ciudat decat mine ?

Day after day in the middle of corporate coca crazy Bucharest. Route to work. Route back from work. Shortest route. Key hours. Avoiding traffic jams. Lunch break. Responsibilities. Car out of gas. Afternoon coffee. Parking spot stalking. Crazy drivers. Hurried people. Their life apparently depending on every second. Every meter won is a little victory. Honks and broken traffic rules. Douchebag driving position. Sunglasses when the sun hasn’t been out for three days. Shiny cars even though it rains daily. Hair gel. Coca. Corporate. Crazy.

Repeatedly.


Hiatus #2: February

Ma obsedeaza prostia. Poate mai mult decat orice altceva. O vad peste tot in jur, in cantitati industriale, parca din ce in ce mai multa de la o zi la alta. Stim poanta cu “doua lucruri sunt infinite, Universul si prostia”, vin eu si completez : si amandoua sunt in proces de inflatie. Din ce in ce mai mult, peste tot, mai ales in trafic O DOAMNE IN TRAFIC cate pagini as putea sa scriu numai despre asta… dar n-are rost, oricine din Bucuresti face greseala sa iasa din casa stie foarte bine despre ce vorbesc. Cata nesimtire, cat tupeu, din ce in ce mai multa nepasare fata de reguli, double and triple parking, taiat calea, depasit coloana, neacordari de prioritate si trecut pe rosu la fiecare stop, pe toate le vad in fiecare zi. Pana si pietonii au luat-o razna pe alocuri. O sa ajungem cum imi povestea o prietena ca e in India. Sau alta cunostinta despre Egipt. Am senzatia ca usor usor ne indreptam spre anarhie in trafic. Nu mai are nimeni rabdare sau respect. Si daca tot am pornit cu prostia, trec la o chestie de care mi se pare ca e intrinsec legata, rautatea. Pe care pur si simplu nu o inteleg. Rautatea aia pura. Oare toti se scoala dimineata si fac ce fac crezand ca fac numai bine ? Si cum naibii de cei mai rai oameni ajung in functiile cu cea mai multa putere ? A, si daca tot suntem aici (nu, nu o dau in politica), ajung la functionarii publici. Prietene, nu am intalnit inca UNUL care sa faca exceptie de la urmatoarea fraza : absolut toti au o aroganta si un aer de superioritate inconfundabile. Privirea aia de sus a omului care stie ca N-AI CE SA-I FACI, atitudine ce oscileaza intre indiferenta in cazul cel mai bun si pana la nesimtire pe fata – inca o data, nema consecinte pentru ei si o stiu bine. Ce sa mai zic (ca o dau dintr-una intr-alta) de contractele care n-au nici o valoare, atata timp cat exista o presiune politica din spate. “Da-i in judecata!” O, da, sistemul de justitie e atat de bine gandit incat stai un an jumate numai sa-ti vina randul, si de fapt scopul e sa te desfasori normal, nu sa te lupti cu morile de vant.

Am aberat destul ? Probabil ca da.
Iertat sa-mi fie acest “loc de datul cu capul” public si scriptic. I’m good ’til October.

Ne intoarcem la obsesiile zilnice, the good kind :)

Hiatus #1: Prologue

Nu, n-am murit. Doar am obosit.

M-au obosit obsesiile. Asa e cand sunt prea multe si prea crunte. Si desi in general incerc sa ma limitez la cele din sfera muzicala, cu rare abateri, azi o sa dau glas gandurilor care m-au obsedat in ultima luna. Asa, de descarcare si de update.

Please sit back and relax (while Windows 98 installs on your computer. old school joke.)