Diablo III

Need I really say more ? It’s freakin’ Diablo! In afara de Civilization-uri si Heroes-uri nu am jucat nici un alt joc atat de mult precum Diablo II. Like, years. Cate caractere incepute in gasca si lasate balta dupa actul I pe normal :P Ce am rupt cu primul meu barbar, pana am ajuns la Ancients pe Nightmare si au maturat cu mine :P Cum am terminat pentru prima oara jocul cu burizoanca, ca dup-aia tot cu ea sa sar pentru prima oara peste level 90… Si acum cei de la Blizzard s-au gandit sa schimbe complet planurile de weekend a catorva milioane de oameni si sa scoata pentru doua zile Open Beta pentru cel mai asteptat joc al anului, Diablo III :D I’ve been playing it for an hour now and all I can say is that IT’S.FREAKING.AWESOME. Ne-auzim pe maine seara cand revin printre oameni :P

something new

Nu e usor sa descoperi in fiecare saptamana ceva nou,care sa iti placa la nivel de obsesie, in plan muzical(in fiecare zi e deja utopic si poate ca ar necesita un alt job).

Asa ca, descopererea obsedanta de azi, 19 aprilie, este Zbigniew Preisner, compozitor GENIU polonez. Mai multe detalii pe site si of course wiki.Si acum muzica, in ordinea aleatoare a obsesiilor mele :) . Enjoy!

Just as I am

O tin pe fetita asta in expectativa de ceva vreme. This song is as close as I’m gonna get to religion in preajma sarbatorilor pascale. Cei care ma cunosc stiu ca eu nu discut religie punct, principial. Nu sunt religios. Bisericos ? nici atat. Credincios ? cu toata inima. Si cred ca acesti trei termeni multi ii confunda si ii considera interschimbabili – dar divaghez. Pe fetita o cheama Rhema Marvanne, avea opt ani cand canta melodia asta, iar mamica ei a murit de cancer pe cand Rhema avea sase ani. Faptul ca a ramas credincioasa – si a si aratat asta, prin cantat – mi se pare admirabil. Fie ca-i zici Dumnezeu sau Buddha sau Allah sau Alienz, whatever, fiecare are perspectiva lui asupra divinitatii, si zau ca nu ma deranjeaza nominalizarile, conteaza ce e in suflet si ce pleaca de acolo, iar ce pleaca din sufletul fetei asteia este pur si incredibil si impresionant, si se simte in ce si in cum canta. Va las cu un omulet frumos.

 

…and part 3

Cea de-a doua este Little Talks de la Of Monsters and Men, niste islandezi superbi, simpli si frumosi, incat contrar obiceiului meu de a posta doar melodia, n-am rezistat sa nu le prezint si moacele :) Filmarea este facuta in sufrageria lor din Reykjavik. Canta foarte placut. Iar prezenta acordeonului rulz :D

P.S. Ador cum artistii scandinavi, de la A-ha la Nightwish la Of Monsters and Men, au motive maritime in versurile lor.

Guerrilla part 2

Deci Guerrilla se dovedeste a fi o sursa excelenta de material. Trecu o saptamana si am adaugat doua noi obsesii la colectie. Prima e Chevy Thunder de la Spector, o piesa bestiala, in cel mai autentic stil britanic. Nu ma mai satur sa o ascult atat in masina (unde o prind aproape zilnic) cat si acasa. Se lasa cu head-bobbing de fiecare data :P De nelipsit din orice playlist de road-trip!