Autumn obsessions

sunt singura obsedata in toamna asta?

sunt obsedata de frunzele colorate si uscate de afara, de mult nu am mai dat atentie copacilor si acum chiar le vad si m-as plimba printr-o padure cu frunze de toamna… si nu pot.
asa ca trec la urmatoarea obsesie, care se leaga de despartiri si reacknowledgements, si frici si dependinte. as pune melodia asta in patrimoniul unesco, atata e de frumoasa si trista si adevarata, si universala – nu e dar despre o relatie de dragoste care s-a terminat (prin despartire? moarte? divort?), ci o poveste de despartire de orice – iubit-iubita, mama-copil, tu de tine insuti…

James Blunt – Goodbye my lover

si mai am obsesii. din astea spirituale.
de unde venim? cine ne-a facut? exista cu adevarat un Dumnezeu etern, omniprezent si omniscient, ca cel din primele zile ale Genezei?
este acelasi cu Dumnezeul cu chip care l-a facut pe Adam, sau acesta e doar o creatie a Dumnezeului primordial?
Adam Kadmon a fost creat de cine? de ce a venit pe Pamant la 2000 de ani dupa primul Adam?
de ce ingerii au decazut?? de ce primii ingeri decazuti n-au vrut sa-i recunoasca superioritatea lui Adam facut din materie? de ce a fost nevoie ca Adam sa aiba materie? de ce nu putea ramane spirit?
exista reincarnare? daca da, cand vor invia oamenii, ce trup va avea nu spirit trecut prin mai multe vieti? ce trup va avea, tanar sau cel din momentul mortii?
Dumnezeul omnipotent are idee de matematica si de biti? dar ingerii astia decazuti?
cumva informatica e singura creatie cu adevarat originala a omului? pentru ca e virtuala, desi nu spirituala, si nici materiala.
ingerii decazuti care s-au imperecheat cu oamenii (care oameni?) au creat vampirii si alte fiinte supranaturale? daca vampirii/strigoii nu exista, de ce apar in majoritatea credintelor populare?
de ce majoritatea popoarelor au legende cu fiinte create de cer si pamant, cu zei (deseori cu aceleasi roluri) care au aceleasi metehne ca pamantenii?
zeii astia au existat cu adevarat (din echipa initiala de ingeri a lui dumnezeu creator de adam) pentru fiecare popor, sau au fost doar unii singuri?
atunci de ce exista atatea popoare? de ce sunt atatia evrei askenazi inteligenti? care e faza cu evreii astia??
daca nu exista reincarnare, ce exista dupa moarte? unde se duc sufletele? chiar o sa le judece dunmezeu?

raul exista in om pentru ca el e alcatuit in materie si spirit, sau pur si simplu… ptr ca exista rau.
daca exista rau, cine l-a facut?? de ce Dumnezeu nu ne-a facut pe toti puri de la inceput? de ce trebuie sa invatam atatea lectii?

care e, cu adevarat, creatia lui Dumnezeu omnipotentul? planeta, stancile, frunzele… omul? Dumnezeu insusi?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>